Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Δύο νομοσχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ


ΔΙΠΛΟ «μπλόκο» χθες από το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, που καταψήφισε τη διάταξη για τις λαϊκές αγορές και την τροπολογία για το ΕΣΠΑ, κίνηση που αποτελεί μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική και όχι μονοκομματική. Αποτέλεσμα ήταν να μην περάσουν οι δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση και τη δυσφορία της πολιτικής ηγεσίας του συγκεκριμένου υπουργείου. 

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίαζαν: «Η τροπολογία που καταψηφίστηκε αφορά διαδικασίες επιτάχυνσης για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και πρωτοβουλίες που βοηθούν τη χώρα να ανέβει στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας. Προφανώς κάποιοι δεν κατανόησαν τη σημασία της. Δεν μπορεί παρά να το αντιληφθούν».
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης μετά την ψηφοφορία εξηγούσε στους δημοσιογράφους ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαφωνεί με το περιεχόμενο της τροπολογίας αλλά γιατί δεν υπήρχε προσυνεννόηση. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι το κόμμα του θα καταψηφίζει κάθε διάταξη με την οποία διαφωνεί ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει προηγουμένως συνεννόηση.
Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ (αλλά και η ΔΗΜΑΡ) διαφώνησαν με τη ρύθμιση για τις λαϊκές αγορές, που προέβλεπε ότι ο πρόεδρος του οργανισμού που εκδίδει τις άδειες των λαϊκών αγορών διορίζεται από τον υπουργό, προτείνοντας να αποφασίζει για το διορισμό του το περιφερειακό συμβούλιο.

Κατά τη συζήτηση ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς αναρωτήθηκε αν στερείται ένας υπουργός δημοκρατικής νομιμοποίησης και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να το ξανασκεφτεί, ωστόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης του απάντησε πως το θέμα είναι πολιτικό και τον κάλεσε να πάρει πίσω τη διάταξη, κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί.



Πηγή : express.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου