Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Νokia Lumia 925: Με έμφαση στις φωτογραφικές του αρετές

Προβάλλοντας το μεταλλικό πλαίσιο της συσκευής, ως στοιχείο ποιοτικής διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό στην premium κατηγορία και τις αναμφισβήτητες – ήδη από τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς – φωτογραφικές του δυνατότητες, η Nokia παρουσίασε στο Λονδίνο το νέο της, κορυφαίο Lumia.

Θυμίζοντας αρκετά το 920, το Lumia 925 “εισάγει τον μεταλλικό σχεδιασμό, αναδεικνύει τις τελευταίες καινοτομίες της τεχνολογίας απεικόνισης Pureview και εισάγει καινούργια χαρακτηριστικά και εφαρμογές στη σειρά συσκευών Lumia”, όπως υποστηρίζει η Nokia.

Το Νokia Lumia 925 διαθέτει προηγμένη τεχνολογία φωτογραφικών φακών, καθώς επίσης και νέας γενιάς λογισμικό, υποσχόμενο “ακόμα πιο καθαρές και ακριβείς φωτογραφίες και βίντεο”, αν και στη βασική, οπίσθια κάμερα, μοιράζεται τον ίδιο αισθητήρα με το 920, στα 8,7 Megapixels.

Η νέα συσκευή ενσωματώνει επίσης για πρώτη φορά τη λειτουργία Nokia Smart Camera. Η συγκεκριμένη λειτουργία, η οποία θα διατεθεί μέσω αναβάθμισης σε όλες τις συσκευές Lumia με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8, προσφέρει στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο να τραβήξουν ταυτοχρόνως έως και δέκα φωτογραφίες και να τις επεξεργαστούν με εργαλεία όπως τα Best Shot, Action Shot και Motion Focus, με στόχο – τι άλλο; - την τέλεια εικόνα υψηλής ποιότητας. 

Η Νokia ανακοίνωσε, επίσης, την εφαρμογή Hipstοmatic, η οποία είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές Νokia Lumia. Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να μοιραστούν τις υψηλής ποιότητας φωτογραφίες τους στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το facebook,  το Τwitter, το  Foursquare και το Instagram.

“Συνεχίζουμε να καινοτομούμε”, σχολίασε ο Jo Harlow, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nokia για τις “έξυπνες” συσκευές.  “Εξελίσσουμε την εμπειρία χρήσης των συσκευών Nokia Lumia. Αυτό συμβαίνει είτε προσφέροντας νέα πλεονεκτήματα στους κατόχους μοντέλων Lumia, είτε παρουσιάζοντας καινούργιες συσκευές όπως το Νokia Lumia 925”.
Το Νokia Lumia 925 εισάγει για πρώτη φορά το μέταλλο ως υλικό στη σειρά των εν λόγω συσκευών, αν και το πίσω μέρος του είναι κατασκευασμένο από το γνωστό πολυκαρβονικό υλικό, σε άσπρο, γκρι και μαύρο χρώμα. Πάντως, για να να εκμεταλλευτούν τα αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης - τα οποία γνωρίσαμε με το Lumia 900 – οι χρήστες θα πρέπει να τοποθετήσουν στη πίσω όψη της συσκευής ένα κάλυμμα ασύρματης φόρτισης. Τα συγκεκριμένα καλύμματα πωλούνται ξεχωριστά -σε άσπρο, μαύρο, κίτρινο και κόκκινο χρώμα.

Ο επεξεργαστής είναι ο διπύρηνος Snapdragon στο 1,5 Ghz. Η οθόνη των 4,5 ιντσών έχει ανάλυση 1280x768p, ενισχυμένη με γυαλί από τη Gorilla -στην έκδοση 2. Εχει αποθηκευτικό χώρο 16 Gb και συνοδεύεται από 7 Gb δωρεάν στο Skydrive της Microsoft.

To Lumia 925 θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά σταδιακά από τον Ιούνιο στα 469 ευρώ προ φόρων και τυχόν επιδοτήσεων από τους παρόχους.




Πηγη : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου