Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Μπερλουσκόνι: Σεξ, ψέματα και βαριές κατηγορίες

Μπερλουσκόνι: Σεξ, ψέματα και βαριές κατηγορίες

Η τελική απόφαση αναμένεται στις 24 Ιουνίου. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όμως, έχει αρχίσει ήδη να ζει τον πρώτο του πραγματικό δικαστικό εφιάλτη, μετά την πρόταση της εισαγγελέως προς τους δικαστές της έδρας να καταδικάσουν τον πρώην πρωθυπουργό σε έξι χρόνια φυλάκιση και απαγόρευση ανάληψης οποιουδήποτε δημόσιου αξιώματος.
Αυτή τη φορά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν δικάζεται για διαφθορά ή φοροδιαφυγή, δικαστικές περιπέτειες από τις οποίες έχει βγει σώος, κυρίως λόγω παραγραφής των αδικημάτων, αλλά για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση εκπόρνευσης ανηλίκου. Πέτρα του σκανδάλου, από το οποίο ξετυλίχθηκε το κουβάρι των ροζ πάρτι του Καβαλιέρε στη βίλα του στο Μιλάνο, είναι η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα, η οποία ήταν ανήλικη την περίοδο που συμμετείχε στα «δείπνα» τού τότε πρωθυπουργού. Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν η Ρούμπι συνελήφθη έπειτα από καταγγελία μιας νεαρής γυναίκας, με την οποία συγκατοικούσε, ότι της είχε κλέψει 3.000 ευρώ. Ο Μπερλουσκόνι είχε τηλεφωνήσει αυτοπροσώπως στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας να αφήσουν ελεύθερη τη μαροκινή χορεύτρια, με το επιχείρημα ότι ήταν συγγενής του τότε προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.
Την ίδια ιστορία, αλλά σε πιο τραγική εκδοχή, διηγήθηκε ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης σε εκπομπή η οποία προβλήθηκε από το ιδιοκτησίας του τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5. Η Ρούμπι, υποστήριξε, είχε φτάσει στη βίλα του μέσω μιας κοινής γνωστής. Συστήθηκε ως συγγενής του Μουμπάρακ και υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τον πατέρα της επειδή ήθελε να προσηλυτιστεί στον καθολικισμό.
Η εκδοχή του Μπερλουσκόνι και η ξενάγηση στη βίλα του, όπου υποτίθεται ότι παρέθετε τα δείπνα του και διοργάνωνε κινηματογραφικές βραδιές, άφησε αδιάφορο το τηλεοπτικό κοινό - το Canale 5 κατέγραψε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά τηλεθέασης της ιστορίας του. Αντίθετα, η αγόρευση της εισαγγελέως Ιλντα Μποκασίνι τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας. Στη δική της εκδοχή των γεγονότων, ο Μπερλουσκόνι ήξερε ότι η προσκεκλημένη στο πάρτι του ήταν ανήλικη και παρά το γεγονός ότι γνώριζε την ηλικία της είχε συνάψει ερωτική σχέση μαζί της. Γνώριζε επίσης ότι η Ρούμπι δεν είχε καμία σχέση με τον Μουμπάρακ ενώ εκμεταλλεύθηκε το αξίωμά του για να ασκήσει πίεση στην Αστυνομία - τα πέντε από τα έξι χρόνια είναι για την κατάχρηση εξουσίας, το ένα για την εκμετάλλευση εκπόρνευσης ανηλίκου.
Η εισαγγελέας τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε ακόμη ότι είχε στηθεί για χάρη του ένα κύκλωμα πορνείας και ότι ο ίδιος πλήρωνε αδρά για τις υπηρεσίες που του προσφέρονταν. «Οι κοπέλες που προσκαλούνταν στη βίλα ήταν μέλη ενός κυκλώματος πορνείας που είχε στηθεί για τη σεξουαλική ικανοποίηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι» ανέφερε. Η Ρούμπι είχε αποσπάσει από τον τότε πρωθυπουργό περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την εισαγγελέα, που αναφέρθηκε ακόμη και στο γεγονός ότι η μαροκινή χορεύτρια είχε πολλές φορές στην κατοχή της χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. «Ηταν η αγαπημένη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και αυτή που πήρε τα περισσότερα», πρόσθεσε. Οσο για την Ρούμπι, «είναι θύμα της αρνητικής πλευράς του ιταλικού ονείρου, του ονείρου που έχουν οι κοπέλες των τελευταίων γενεών στην Ιταλία, στόχος των οποίων είναι να βρουν μια θέση στον κόσμο του θεάματος και να βγάλουν χρήματα».
Το επόμενο ραντεβού στη δικαστική αίθουσα του Μιλάνου είναι στις 3 Ιουνίου, οπότε θα λάβει τον λόγο η υπεράσπιση, η οποία αναμένεται να εφεσιβάλει την όποια απόφαση.





Πηγη : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου