Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ο Αστέριος που κέρδισε το Google!...

Οι καλοκαιρινές βαρκάδες με τον παππού του και οι δύο γλάροι που τους ακολουθούν έφεραν τη ζωγραφιά του στην πρώτη σελίδα του Google επί μία ολόκληρη μέρα. Πρόκειται για το 10χρονο μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, Αστέριο Ρέινικ, που κέρδισε τον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής της Google για μαθητές από 6 ώς 18 ετών. Ο διαγωνισμός ζωγραφικής «Doodle 4 Google» γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και είχε θέμα την Ελλάδα.


Η ζωγραφιά του Αστέριου βγήκε πρώτη σε ψηφοφορία στο Ιντερνετ, ανάμεσα σε 8.200 ζωγραφιές από ισάριθμους μαθητές 2.334 σχολείων σε όλη τη χώρα. Η απονομή έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Μουσείο Μπενάκη. Ο πανευτυχής μαθητής, γόνος Ελληνίδας και Αμερικανού, δήλωσε ότι για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό σκέφτηκε τις καλοκαιρινές βαρκάδες με τον παππού του και τους δύο γλάρους, τον Πέτρο και τον Κοκκινολαίμη, που τους ακολουθούν, την ελληνική σημαία και τον ήλιο. Και προέκυψε μια ζωγραφιά με μια βάρκα με την ελληνική σημαία, που πλέει στη θάλασσα κάτω από τον λαμπρό ελληνικό ήλιο.
«Ζωγράφισα το Google με έναν μεγάλο ήλιο, τη θάλασσα και την ελληνική σημαία γιατί για εμένα αυτά είναι η Ελλάδα», έγραψε ο μικρός Αστέριος, όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τη ζωγραφιά του, η οποία κοσμούσε την πρώτη σελίδα του Google επί 24 ώρες. Ο μαθητής κέρδισε ένα Chromebook, ένα tablet και μια μπλούζα με το doodle που ζωγράφισε. Αλλά και το σχολείο του θα αποκτήσει 30 Chromebooks, με σκοπό να δημιουργηθεί μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους μαθητές.





Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου