Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Samsung: 95% των κερδών του Android το πρώτο τρίμηνο του 2013

Samsung: 95% των κερδών του Android το πρώτο τρίμηνο του 2013

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Strategy Analytics, η Samsung συγκέντρωσε το 95% των κερδών από τις πωλήσεις Android smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2013. Αφήνοντας ελάχιστα κέρδη στον ανταγωνισμό της HTC, LG, Sony, ZTE, Huawei, Motorola και φυσικά Google.
Η Samsung κατάφερε να κερδίσει 5.1 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2013 από πωλήσεις Android smartphones σε όλο τον κόσμο. Σε ποσοστό η κυριαρχία της Samsung μεταφράζεται σε 94.7% με την LG να ακολουθεί στην δεύτερη θέση με 2.5% των κερδών της αγοράς και κέρδη 0.1 δισεκατομμύρια δολάρια. Το υπόλοιπο 2.7% των κερδών μοιράζεται ανάμεσα σε όλους τους υπόλοιπους παίχτες της αγοράς, δηλαδή τα μεγάλα ονόματα όπως HTC, LG, Sony, ZTE, Huawei, Motorola και Google.
Είναι βέβαιο ότι η Samsung όχι μόνο είναι ο κυρίαρχος των Android smartphones σε όλο τον κόσμο αλλά κερδίζει πολλά περισσότερα χρήματα από τις πωλήσεις hardware ακόμα και από το ίδιο το Google. Αυτό εξηγεί άλλωστε γιατί το νέο Samsung Galaxy S4 χρησιμοποιεί Android 4.2 όπως και η σειρά Nexus 4 σε αντίθεση με όλα τα άλλα high end smartphones της αγοράς που τρέχουν Android 4.1.
ΔΕΣ: Νέα ειδική έκδοση του Galaxy S4 16GB από το Google με stock Android 4.2
H Samsung όχι μόνο έχει τα χρήματα αλλά και την κυρίαρχη θέση στην αγορά ακόμα και να απειλήσει το Google αν θέλει να το κάνει. Για αυτό άλλωστε μπορεί να παίρνει ό,τι ζητήσει, όπως για παράδειγμα το Android 4.2 ως προνόμιο που μόνο το ίδιο το Google έχει, ούτε καν η Motorola.
Οι παρατηρητικοί ξέρουν ήδη ότι οι πωλήσεις του πρώτο τριμήνου (Q1) του 2013 δεν περιέχουν πωλήσεις του Galaxy S4. Αυτό σημαίνει ότι το δεύτερο τρίμηνο θα είναι ακόμα καλύτερο για τα ταμεία της Samsung.





Πηγή : pestaola.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου