Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ν. Αφρική: Το 28% των εφήβων κοριτσιών έχει προσβληθεί από τον ιό HIV

HIV (πηγή: wikipedia)

Περίπου το 28% των εφήβων κοριτσιών στην Νότια Αφρική έχει προσβληθεί από τον ιό HIV, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Άαρον Μοτσαλέντι. Το αντίστοιχο ποσοστό στα αγόρια είναι μόλις 4%. 

«Είναι προφανές ότι αυτοί που κοιμούνται με τα κορίτσια αυτά δεν είναι τα νεαρά αγόρια. Είναι μεγάλοι άνδρες», σχολιάζει στην τοπική εφημερίδα Sowetan ο υπουργός, ο οποίος ζητά να σταματήσουν να συντηρούνται νεαρά κορίτσια από μεγαλύτερους άνδρες.
 
Ο ίδιος αποκαλύπτει πως το 2011, έμειναν έγκυες 94.000 έφηβες, εκ των οποίων ορισμένες δεν ήταν μεγαλύτερες από 10 ετών. Περίπου 77.000 έχουν κάνει έκτρωση σε δημόσια νοσοκομεία. 
 
Η Νότια Αφρική είναι η χώρα με τον υψηλότερο παγκοσμίως αριθμό ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS, μολονότι ο αριθμός των σχετικών θανάτων σημειώνει πολύ μεγάλη μείωση.
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, έξι εκατομμύρια άνθρωποι, σε πληθυσμό περίπου 50 εκατομμυρίων, ζουν με τον ιό στη χώρα. Περίπου 1,5 εκατομμύρια οροθετικοί λαμβάνουν θεραπεία – ο αριθμός αυτός έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2009 (678.000 άτομα) όταν ο Μοτσαλέντι ανέλαβε υπουργός Υγείας. 
  




Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου