Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τέλος στην κυριαρχία της Apple στα tablet

Η εταιρεία IDC υποστηρίζει πως οι Android ταμπλέτες θα έχουν για πρώτη φορά φέτος μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων.
Για πρώτη φορά φέτος, τα tablet PC με Android που θα διατεθούν σε όλο τον κόσμο θα ξεπεράσουν αριθμητικά τις πωλήσεις των iPad της Apple. Αυτό προβλέπει μελέτη της εταιρείας ερευνών IDC, σύμφωνα με την οποία τα σκήπτρα στην κατηγορία των «ταμπλετών» θα περάσουν πλέον στις συσκευές με το λειτουργικό της Google.

Η αιτία εντοπίζεται στα μικρά και οικονομικά Android, τα οποία αναμένεται να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους καταναλωτές μέσα στο 2013, εκθρονίζοντας έτσι την Apple από την κατηγορία ηλεκτρονικών συσκευών που εκείνη δημιούργησε και στην οποία κυριαρχεί από το 2010. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ακόμη περισσότεροι κατασκευαστές λανσάρουν φθηνές και μικρές ταμπλέτες, όπως έκανε για παράδειγμα πρόσφατα και η Hewlett Packard.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι πωλήσεις των iPad θα σημειώσουν κατακόρυφη πρώτη, καθώς από το 51% που κατείχαν πέρυσι, φέτος το μερίδιό τους αναμένεται να διαμορφωθεί στο 46%. Την ίδια στιγμή, όμως, οι ταμπλέτες με Android θα καταλάβουν μερίδιο 49%, από το 42% που κατείχαν πέρυσι.
Παράλληλα, συγκρατημένες είναι οι εκτιμήσεις της IDC για τις ταμπλέτες με το λειτουργικό Windows 8, καθώς η εταιρεία εκτιμά ότι το μερίδιό τους δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το 7,4% μέχρι το 2017, από το 1% που ήταν πέρυσι. Η IDC είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξη για τις συσκευές που «τρέχουν» Windows RT, την έκδοση των Windows είναι συμβατή με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM και δεν είναι συμβατή με όσα προγράμματα έχουν αναπτυχθεί για παλιότερες εκδόσεις του λειτουργικού της Microsoft.
Έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, το μερίδιο των tablet με Windows RT θα παραμείνει καθηλωμένο κάτω από 3% μέχρι το 2017.





Πηγή : kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου