Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Έχει και το σπέρμα τις εποχές του ! ! !



Το φθινόπωρο είναι η εποχή του έτους που συνδέεται με την άφιξη νέων παιδιών και σύμφωνα με έρευνα από το Ισραήλ μπορεί να υπάρχει επιστημονική αιτία για αυτό. Το σπέρμα γενικά είναι υγιέστερο το χειμώνα και στην αρχή της άνοιξης.
Με βάση δείγματα περισσότερων των 6.000 αντρών που αντιμετωπίστηκαν για υπογονιμότητα, ερευνητές σημειώνουν στο περιοδικό 'American Journal of Obstetrics & Gynecology' ότι ανακάλυψαν μεγαλύτερη ποσότητα σπέρματος, με πιο γρήγορη ταχύτητα σπερματοζωαρίων και λιγότερες ανωμαλίες στο σπέρμα που παρήχθη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ παρατηρήθηκε σταδιακή πτώση της ποιότητας από την άνοιξη και ύστερα.
Ο ερευνητής Eliahu Levitas από το Ben-Gurion University, σημειώνει ότι η εικόνα του σπέρματος το χειμώνα και την άνοιξη είναι συμβατή με αυξημένη γονιμότητα και μπορεί ενδεχομένως να υπάρχει λογική εξήγηση του μεγάλου αριθμού τοκετών κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.
Αν υπάρχουν εποχές και στο σπέρμα, η γνώση είναι σημαντική, ιδιαίτερα σε ζευγάρια με υπογονιμότητα για την οποία ευθύνεται ο άντρας, που προσπαθούν με παρατεταμένες και αποτυχημένες αγωγές.
Ο Levitas ανέλυσε 6.455 δείγματα σπέρματος από κλινικές, μεταξύ 2006-2009. Από τους άντρες που έδωσαν δείγμα, 4.960 ανακαλύφθηκε πως είχαν φυσιολογική παραγωγή σπέρματος και 1.495 μη φυσιολογική.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άντρες με τη φυσιλογική παραγωγή σπέρματος είχαν το υγιέστερο σπέρμα τον χειμώνα.
Οι άντρες με μη φυσιολογική παραγωγή είχαν ελαφριά τάση προς καλύτερη κινητικότητα το φθινόπωρο και είχαν κατά την άνοιξη το μεγαλύτερο ποσό φυσιολογικής εικόνας σπέρματος.
Με βάση τα αποτελέσματα, το φυσιολογικό σπέρμα έχει καλύτερη επίδοση το χειμώνα, ενώ τα περιστατικά υπογονιμότητας σε σχέση με τη χαμηλή ποσότητα σπέρματος θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να επιλέξουν την άνοιξη και το φθινόπωρο.
Ο Sabanegh δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως οι γιατροί θα αρχίσουν να συνιστούν στους άντρες με χαμηλή ποσότητα σπέρματος να περιμένουν μέχρι το χειμώνα ή την άνοιξη για να προσπαθήσουν να συλλάβουν παιδί. Συνεχίζουν να τους ενθαρρύνουν να προσπαθούν ανεξάρτητα από την εποχή και ενδεχομένως μπορεί να ωφεληθούν από παρεμβάσεις ή αγωγές.





Πηγή : iatronet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου