Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η Μάλαγα... ντύθηκε μικρή «Μπάρτσα» και προκρίθηκε στους «8»



Ο Παραγουανός Ρόκε Σάντα Κρους ήταν αυτός που με κεφαλιά στο 77' από κόρνερ του Ισκο χάρισε στη Μάλαγα μία θέση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της!
Η ομάδα της Ανδαλουσίας κέρδισε με 2-0 την Πόρτο στο «Ροσαλέδα» και ανέτρεψε την ήττα της με 1-0 στο «Ντραγκάο». Ο 32χρονος φορ έχει ενημερωθεί εδώ και έναν μήνα ότι το συμβόλαιό του, που λήγει τον προσεχή Ιούνιο, δεν πρόκειται να ανανεωθεί, αλλά έκανε το καθήκον του, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα αντί του Ζούλιο Μπαπτίστα. Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα αναφέρθηκε στην «ανεπανάληπτη βραδιά για την ιστορία της Μάλαγα».
Ο Ισκο με «κεραυνό» έξω από την περιοχή είχε δώσει την πρωτοπορία στο 43' για την ομάδα του Πελεγκρίνι, που μιμήθηκε την Μπαρτσελόνα και πέτυχε τη δική της ανατροπή. Σημαντικό ρόλο για την επικράτησή της διαδραμάτισε η αποβολή του Ντεφούρ της Πόρτο στο 49', με δεύτερη κίτρινη για σκληρό φάουλ στον Χοακίν. Ο Βέλγος μέσος είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 29' για φάουλ στον Ισκο.
Αγγιξε το θαύμα
Το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησε η Μπάγερν, που «ίδρωσε», λόγω της ήττα της με 0-2 από την Αρσεναλ στο Μόναχο. Οι Βαυαροί τα κατάφεραν, χάρη στην επικράτησή τους με 3-1 στο Λονδίνο. Οι 3.000 Αγγλοι οπαδοί των «κανονιέρηδων» που ταξίδεψαν στο Μόναχο πίστεψαν στην πρόκριση, που η ομάδα τους άγγιξε αλλά δεν κατέκτησε.
Η ομάδα του Βενγκέρ ευτύχησε να σκοράρει νωρίς, μόλις στο 3', με προβολή του Γάλλου φορ Ζιρού, αλλά το δεύτερό της τέρμα ήρθε αργά (86') σε κεφαλιά ενός άλλου Γάλλου, του στόπερ Κοσιελνί, από κόρνερ του Καθόρλα. Ενδιάμεσα, ο Πολωνός τερματοφύλακάς τους Φαμπιάνσκι αντέδρασε σωστά σε σουτ των Ρόμπεν (68') και Μίλερ (82'). Μικρή παρηγοριά για την Αρσεναλ συνιστά το γεγονός πως υποχρέωσε τη Μπάγερν στην πρώτη της ήττα από τις 28 Οκτωβρίου 2012 (1-2 από Λεβερκούζεν στο Μόναχο).
Μετά τον αποκλεισμό της Αρσεναλ, η Αγγλία έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά από την περίοδο 1995-1996.
Στην αυριανή κλήρωση των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ θα υπάρχουν τρεις ισπανικές ομάδες (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μάλαγα), δύο γερμανικές (Μπάγερν, Ντόρτμουντ), μία ιταλική (Γιουβέντους), μία γαλλική (Παρί Σεν Ζερμέν) και μία τουρκική (Γαλατασαράι). Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας (1 μ.μ., Novasports 1, Eurosport).






Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου