Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Διώξεις κατά μετόχων και εκπροσώπων του ALTER



Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος εναντίον 13 προσώπων άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας σχετικά με την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του ALTER, καθώς και ακόμη τριών εταιρειών, που συνδέονται με το κανάλι. Οι κατηγορίες στρέφονται κατά των εκπροσώπων και των βασικών μετόχων της εταιρείας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ», καθώς και δύο ακόμη εταιρειών που συνδέονται μαζί τους και αφορούν την έκδοση και την αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων.
Τα αδικήματα
Η υπόθεση διαχωρίστηκε σε δύο σκέλη, καθώς για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, που αφορούν τη χρονική περίοδο των ετών 2001-2003 (έκδοση και αποδοχή πλειόνων εικονικών παραστατικών συνολικού ποσού περί τα 30.000.000 ευρώ), θα γίνει δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, προκειμένου να μην υπάρξει παραγραφή των κατηγοριών λόγω παρέλευσης χρόνου. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Z' Mονομελές Πλημμελειοδικείο στις 17 Μαΐου 2013. Στο εδώλιο θα καθίσουν οι Θ. Αθανασούλης, Γ. Βαλσαμίδης, Κ. Γιαννίκος, Γιώργος Κουρής, Ανδρέας Γ. Κουρής, Δ. Κούτρας, Α. Σακελλίων, Ε. Τριανταφύλλου, Μ. Τσακίρη, Διαμανίδης, Καμπούγερης και Κατσογιάννης. Τα αδικήματα για τα οποία βαρύνονται είναι έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη και απλή συνέργεια.
Παράλληλα, για το δεύτερο σκέλος ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος, για το έτος 2004 (έκδοση εκ μέρους συνδεόμενης εταιρείας με την εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ» ενός εικονικού παραστατικού σχετικού με συναλλαγή που αφορά στην τελευταία εταιρεία ύψους 900.000 ευρώ).




Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου