Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Καρχαρίας πέθανε σε γύρισμα διαφήμισης από στρες


Την έντονη οργή φιλοζωικών οργανώσεων στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει ο θάνατος -από έντονο στρες- ενός καρχαρία, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας διαφήμισης της αλυσίδας καταστημάτων Kmart.

Ο λευκοπτέρυγος καρχαρίας, μήκους 1,5 μέτρων, πέθανε σε εξωτερική πισίνα στο Λος Άντζελες.

Όπως δήλωσε στο Associated Press η αντιπρόεδρος της PETA Λίζα Λαντζ, ο καρχαρίας παρουσίασε τα πρώτα σημάδια στρες όταν οι ηθοποιοί άρχισαν να πηδούν μέσα και έξω από την πισίνα.

Αμέσως οι φροντιστές του έκαναν ένεση αδρεναλίνης και του χορήγησαν οξυγόνο, ωστόσο ο καρχαρίας πέθανε αμέσως μόλις τον απομάκρυναν από την πισίνα.

Η οργάνωση για την προστασία των ζώων American Humane Association (AHA), μέλος της οποίας ήταν παρών στο γύρισμα, ανέφερε ότι λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του καρχαρία, διακόπτοντας τα γυρίσματα μετά τις πρώτες ενδείξεις στρες.

Η άποψη της φιλοζωικής οργάνωσης PETA ωστόσο είναι διαφορετική.

"Για άλλη μια φορά φάνηκε ότι κανείς δεν προστατεύει τα ζώα από την εκμετάλλευση, τα βασανιστήρια και το θάνατο", ανέφερε η Λαντζ.

Μετά το περιστατικό, η PETA έστειλε επιστολή στην Kmart, ζητώντας από την εταιρεία να σταματήσει να χρησιμοποιεί ζώα της άγριας φύσης για τις διαφημίσεις της.

Σε επιστολή της επίσης προς την AHA, η ΡΕΤΑ ανέφερε: "Οι καρχαρίες είναι ευαίσθητα ζώα που, σε συνθήκες αιχμαλωσίας, χρειάζονται εξειδικευμένο και ελεγχόμενο περιβάλλον. Δεδομένης της εξαιρετικά ευαίσθητης φύσης του είδους, γιατί η AHA ενέκρινε τη μεταφορά και τη χρήση του καρχαρία;".




Πηγή : nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου