Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

"Το μάθημα του Μέσι!"



Οσοι βιάστηκαν να εκτιμήσουν πως ο κύκλος της Μπαρτσελόνα έχει κλείσει, πήραν το μάθημά τους... Δεν είναι τυχαίος άλλωστε ο τίτλος της μεγαλύτερης ιταλικής αθλητικής εφημερίδας, της Gazzetta dello Sport, η οποία κάνει λόγο για "Το μάθημα του Μέσι".

Πράγματι, η Μπάρτσα παρουσίασε το τελευταίο διάστημα κάποια... ανησυχητικά σημάδια. Οι ήττες από τη Ρεάλ, η... σφαλιάρα από τη Μίλαν στο πρώτο ματς, δημιούργησαν ένα κλίμα αρνητικό, για την ομάδα... όνειρο των τελευταίων ετών.
Ο Μέσι ήταν "κρυμμένος" στα παραπάνω παιχνίδια και η Μπάρτσα προβλημάτιζε. Ο αργεντινός μάγος, όμως, αναστήθηκε το βράδυ της Τρίτης (12/3) στο Καμπ Νου και μαζί του ανέπνευσε και ολόκληρη η ομάδα.
Ενα γρήγορο γκολ ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν για να πάρει μπρος η μηχανή και να δημιουργήσει... πανικό στη Μίλαν. Ετσι, ήρθε η ανατροπή και η υπόκλιση σε μία σπουδαία ομάδα. Την κορυφαία των τελευταίων ετών.
«Αποθέωση στο Καμπ Νόου! Κάναμε την ανατροπή! Ο Μέσι ηγέτης, με δύο γκολ, σε μία λαμπρή Μπάρτσα που πήρε τη μεγάλη πρόκριση», τονίζει η Sport.
Η As από την πλευρά της βλέπει... clasico στον ορίζοντα: «Ανατροπή και καθ' οδόν για το περίφημο clasico. Ο Μέσι (2), ο Βίγια και ο Ζόρντι Άλμπα κατεδάφισαν μία χαλαρή Μίλαν», τονίζει η εφημερίδα και προσθέτει: «Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάρτσα πηγαίνουν μαζί στην κλήρωση της Παρασκευής. Βίγια: "Με ωραίες μέρες σαν αυτή ξεχνάς όλα τα κακά"».
Ακόμη και η Marca, όμως, δείχνει σεβασμό απέναντι στην Μπάρτσα, έστω και χωρίς μεγάλο ενθουσιασμό: «Επέστρεψε η Μπάρτσα. Ο Μέσι κατάστρεψε τους χαλαρούς ροσονέρι με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Βίγια και ο Άλμπα ολοκλήρωσαν την αγγαρεία. Ο Νιάνγκ μπορούσε να αλλάξει την πρόκριση με ένα σουτ στο δοκάρι ενώ το ματς ήταν 1-0. Ακόμα ένα -μεγα-κλάσικο στον ορίζοντα. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα στη μάχη για την κορυφή της Ευρώπης", αναφέρει.
Αλλά δεν περιορίζεται στην Ισπανία ο θαυμασμός για την Μπαρτσελόνα, καθώς και οι ιταλοί δείχνουν πως ξέρουν να αναγνωρίζουν την ανωτερότητα ενός σπουδαίου αντιπάλου:
«Μάθημα από τον Μέσι. Η Μπάρτσα ανέτρεψε το 2-0 του πρώτου αγώνα με τη Μίλαν με ένα βαρύ 4-0. Γίγαντας ο Αργεντινός. Δοκάρι του Νιάνγκ στο 1-0», αναφέρει η ιταλική gazzetta dello sport.
«Υπερβολικά πολύ Μέσι», τονίζει η Corriere και προσθέτει: «Σόου του φαινόμενου, ανατροπή της Μπάρτσα: 4-0».





Πηγή : sport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου