Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ρόδος: Εξετάζονται καταγγελίες για διάθεση κρέατος γαϊδουριού

Διατροφή: Ύποπτη η κλοπή δύο γαϊδουριών στη Ρόδο

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης στη Ρόδο οι καταγγελίες περί διάθεσης κρέατος γαϊδουριού σε κρεοπωλεία και εστιατόρια του νησιού. Κρατούνται προσωρινά δύο άτομα που συνελήφθησαν να να μεταφέρουν δύο κλεμμένα γαϊδούρια.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος, αναφορικά με τις καταγγελίες περί διάθεσης κρέατος γαϊδουριού σε κρεοπωλεία και εστιατόρια της Ρόδου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που ανατέθηκε στην πταισματοδίκη Ρόδου θα κληθούν να καταθέσουν οι δύο γυναίκες που προέβησαν στις σχετικές καταγγελίες. Φέρονται ως υπεύθυνες του υπό ίδρυση συλλόγου Paws & Claws Animal Rescue Rhodes.

Εν τω μεταξύ, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν την Πέμπτη δύο άνδρες 35 και 31 ετών αντίστοιχα, που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να μεταφέρουν δύο γαϊδούρια, που είχαν κλέψει νωρίτερα. Τα δύο αδέλφια, κατηγορούνται για ζωοκλοπή και ζωοκτονία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν πως θα χρησιμοποιούσαν τα γαϊδούρια για «δουλειές» δικές τους, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα τα έσφαζαν για να διαθέσουν το κρέας τους στην αγορά.




Πηγή : skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου