Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθη 21χρονος που εκβίαζε 15χρονη μέσω facebook



Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η διαδικτυακή γνωριμία μιας 15χρονης κοπέλας με νεαρό, πριν από έναν χρόνο, με συνομιλία μέσω προφίλ που διατηρούσε στο facebook. Ο δράστης εκβίαζε την ανήλικη, που ζει με την οικογένειά της στην Αγγλία, και τελικά δημοσιοποίησε προσωπικές της φωτογραφίες στο Διαδίκτυο.
Επειτα από διαδικτυακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο δράστης εντοπίστηκε. Πρόκειται για Ελληνα ηλικίας 21 χρόνων, ο οποίος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η κοπέλα κατά τη συνομιλία με τον άγνωστο χρήστη πείστηκε να του αποστείλει προσωπικές της γυμνές φωτογραφίες. Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού η ανήλικη δεν δεχόταν να του αποστείλει περισσότερες φωτογραφίες, την εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιούσε στο Διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη κατείχε και ότι παράλληλα θα ενημέρωνε τη μητέρα της.
Λόγω του εκβιασμού και των απειλών η 15χρονη αναγκάστηκε να του αποστείλει και άλλες φωτογραφίες καθώς και βίντεο. Ο δράστης συνέχισε τον εκβιασμό, ζητώντας ακόμη περισσότερα αρχεία. Μετά την άρνησή της παραβίασε το προφίλ της και αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ανήρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες της. Ο εκβιασμός δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνεχίστηκε με απειλές ότι θα πήγαινε στο σπίτι της με φίλους του για να τη χτυπήσει.
Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, μέσω της μητέρας της έγινε καταγγελία με υπόμνημα που υπεβλήθη στην Αστυνομία.
Αμέσως ξεκίνησε έρευνα, έγινε άρση του απορρήτου έπειτα από εισαγγελικό βούλευμα και σε συνεργασία με τις εταιρείες του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, των παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 21χρονου.





Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου