Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΓΑΠ: Τα φοιτητικά χρόνια, ο έρωτας και η... κιθάρα



Μία συνέντευξη εκ βαθέων έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε αμερικανική εφημερίδα. Μεταξύ άλλων μιλά για τον Αντώνη Σαμαρά και για τα φοιτητικά τους χρόνια στο Κολέγιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης.

Κρίνοντας τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό απαντά ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις μαζί του ακόμη ωστόσο κρίνει ότι είναι αρνητικός και "εκμεταλλεύεται τον πόνο των Ελλήνων", όπως αναφέρει.

Ερωτηθείς για τα φοιτητικά τους χρόνια λέει ότι παρότι ο κ. Σαμαράς δεν ήταν εξόριστος όπως ο ίδιος, ήταν αντίθετος με τη χούντα. "Εκείνα τα χρόνια οι φοιτητές συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις και ήταν ευαισθητοποιημένοι για ζητήματα όπως ο πόλεμος στο Βιετνάμ, τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων" αναφέρει.

Μιλώντας για την κιθάρα που τον συντρόφευε στα φοιτητικά του χρόνια λέει ότι ήταν ένας τρόπος για να τραβήξει το άλλο φύλο. Ερωτηθείς αν είχε επιτυχία η "μέθοδος" αυτή αναφέρει ότι "ορισμένες φορές ήταν". "Ήταν η κιθάρα αλλά ήταν και η ελληνική μουσική. Είχα φίλους Λατινοαμερικανούς, Ευρωπαίους και Αμερικανούς και κάναμε συχνά παρέα πίνοντας και αρκετά" λέει ο κ. Παπανδρέου.

Για την κρίση αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να αποτελεί το πρόβλημα της ΕΕ και ότι παρέλαβε μία πολύ άσχημη κατάσταση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Υποστηρίζει ότι ο ίδιος έφερε σε πέρας μεγάλες μεταρρυθμίσεις, πράγμα που τον έφερε σε δυσμένεια με όσους έχουν δύναμη, όπως λέει. Για τις περικοπές μισθών και συντάξεων αναφέρει πως ανέλαβε το πολιτικό κόστος για να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία.

Ωστόσο προσθέτει ότι χτύπησε τη φοροδιαφυγή κάνοντας πράγματα που ποτέ δεν είχαν γίνει πριν στη χώρα, όπως κατασχέσεις πολυτελών σκαφών.

Ο κ. Παπανδρέου θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Παγκοσμίων Υποθέσεων που ξεκινά στις 26 Φεβρουαρίου στο Πόρτλαντ, μαζί με τον Δαλάι Λάμα, αναλυτές για τη Μέση Ανατολή κ.α. επιστήμονες. Θα μιλήσει για τα διδάγματα από την ελληνική κρίση.

Πηγή : nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου