Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Και επισήμως υποψήφιος διάδοχος του Γιούνκερ ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ


Για την προεδρία του Eurogroup

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Eurogroup ανακοίνωσε, σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Κάτω Βουλής, είπε: "Σχεδιάζω να θέσω επισήμως υποψηφιότητα αύριο" και πρόσθεσε ότι θα το κάνει αυτοπροσώπως σε συνάντηση που πρόκειται να έχει με τον απερχόμενο πρόεδρο του Συμβουλίου των υπυοργών οικονομικών της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
"Σας ζητώ να δείξετε εμπιστοσύνη σε ό,τι αφορά αυτήν την υποψηφιότητα", συνέχισε ο 46χρονος Ντάισελμπλουμ, που προέρχεται από το Εργατικό Κόμμα και ανέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών πριν από δύο μήνες.
Η επιλογή του νέου επικεφαλής αναμένεται να γίνει στην επόμενη σύνοδο του Eurogroup στις 21 Ιανουαρίου.
"Θα επισημάνω πόσο σημαντικό είναι το Eurogroup. Προφανώς, θα πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε μέσα για το χειρισμό της κρίσης αλλά επίσης να αναπτύξουμε και να διευρύνουμε την οικονομική συνεργασία, να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή οικονομία", τόνισε ακόμα ο Ντάισελμπλουμ, μιλώντας για το όραμά του, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τη Δευτέρα στους Ευρωπαίους ομολόγους του.




Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου