Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Γλιτώνει την κατεδάφιση, για πέντε χρόνια, το γήπεδο του ΠΑΟ



Προθεσμία πέντε ετών στον Παναθηναϊκό δίνει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη. Με την τροπολογία αποσυνδέεται η κατεδάφιση από την εξέλιξη των έργων για τη Διπλή Ανάπλαση, στον Βοτανικό και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Διευκρινίζεται ότι τόσο ο νόμος όσο και το Προεδρικό Διάταγμα - το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο νομοτεχνικής επεξεργασίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας - θέτουν ως προϋπόθεση προκειμένου να γίνει το νέο γήπεδο στον Βοτανικό την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Ειδικότερα, με τη νέα ρύθμιση προβλέπεται ότι το γήπεδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μαζί με τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις του εξαιρείται από την κατεδάφιση για τα επόμενα πέντε χρόνια, ανεξαρτήτως της έναρξης και της προόδου των έργων στον Βοτανικό. Παράλληλα, παγώνει - πάλι για πέντε χρόνια - η είσπραξη των προστίμων για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που βαρύνουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας, ενώ νομιμοποιούνται για το ίδιο διάστημα οι αυθαίρετες κατασκευές, όπως είναι για παράδειγμα το στέγαστρο.
Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα έκδοσης οικοδομικών αδειών για τη βελτίωση, τη μετασκευή και τη στατική ενίσχυση όλων των νόμιμων και αυθαίρετων εγκαταστάσεων του γηπέδου.




Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου