Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δικαίωση της Samsung στα ολλανδικά δικαστήρια για την υπόθεση των tablets



Μία ακόμα θετική απόφαση απέσπασε η Samsung στην ανοιχτή δικαστική κόντρα που μαίνεται με την Apple τους τελευταίους μήνες αναφορικά με τα δικαιώματα βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας επί των προϊόντων tablet.

Μετά την αγγλική, και η ολλανδική δικαιοσύνη απεφάνθη υπέρ της νοτιοκορεάτικης εταιρείας καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα υπό κρίση προϊόντα της δεν προσβάλλουν σε καμία περίπτωση τα πνευματικά δικαιώματα της ανταγωνίστριας εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα το ολλανδικό δικαστήριο έκρινε χθες ότι τα μοντέλα Galaxy 10.1, Galaxy Tab 8.9 και Galaxy Tab 7.7 της Samsung δεν παραβιάζουν πατέντα της Apple για το σχεδιασμό του iPad. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση «δεν τίθεται καν θέμα παραβίασης»


“Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Apple δεν ήταν η πρώτη που σχεδίασε ένα tablet με ορθογώνιο σχήμα και στρογγυλεμένες άκρες και ότι οι καταβολές των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών που έχει κατοχυρώσει η Apple μπορούν να βρεθούν σε πολυάριθμα παραδείγματα”, εμμένει σε σχετική της ανακοίνωση η Samsung ενώ η πλευρά της Apple δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.


Πηγή: skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου