Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Apple: Φήμες για iPhone 5S τo καλοκαίρι


Apple: Φήμες για iPhone 5S τo καλοκαίρι

Πληθαίνουν οι φήμες ότι η Apple ετοιμάζεται ήδη να ξεκινήσει την παραγωγή του επόμενου iPhone, το οποίο εκτιμάται ότι θα ονομάζεται iPhone 5S, σρα πρότυπα της πολιτικής που ακολούθησε η εταιρεία και για τα ενδιάμεσα μοντέλα των προηγούμενων σειρών.
Αν οι φήμες ευσταθούν οι κυκλοφορία του νέου μοντέλου τοποθετείται στις αρχές του καλοκαιριού και συγκεκριμένα τον Ιούνιο.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η επίσπευση της κυκλοφορίας της νέας συσκευής σχετίζεται με τις προβλέψεις για χαμηλότερες του αναμενόμενου πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2013. Προβλέψεις που οδήγησαν την μετοχή της Apple στη χαμηλότερη τιμή του τελευταίου 11μηνου, στα 486 δολάρια. Σημειώνεται ότι από την ανακοίνωση του iPhone 5 στα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε και η τιμή της μετοχής κατέγραψε ιστορικό υψηλό στα 705 δολάρια, ακολούθησε πτωτική πορεία με απώλειες της τάξεως του 30% έκτοτε.
Η επίσημη απάντηση αναμένεται να δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, με την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.
Περισσότερο λάδι στη φωτιά έριξε με δηλώσεις του ο πρώην CEO της Apple (την περίοδο 1983-1993), John Sculley.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, άφησε να εννοηθεί ότι η Apple θα αναδιοργανώσει την αλυσίδα παραγωγής της παράγοντας φθηνότερα τηλέφωνα.
«Καθώς η ζήτησή τους στις αναπτυγμένες χώρες φτάνει σε σημεία κορεσμού, η Apple θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της προς τους πελάτες στις αναπτυσσόμενες αγορές, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις high-end συσκευές», τόνισε ο John Sculley.
Οπγως υποστήριξε «Η Apple θα πρέπει να προσαρμοστεί σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο. Καθώς οι τιμές υποχώρησαν, από τα 500 δολάρια ακόμη στα 100 για ένα smartphone, έχουμε να επανεξετάσουμε την αλυσίδα εφοδιασμού, το πώς παράγουμε αυτά τα προϊόντα και πώς να το κάνουμε επικερδώς».
Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στην Samsung, που τον τελευταίο καιρό κυριαρχεί στην αγορά αποτελώντας το βασικό ανταγωνιστή του iPhone, λέγοντας ότι «είναι ένας εξαιρετικά καλός ανταγωνιστής. Και η διαφοροποίηση μεταξύ ενός Galaxy της Samsung και ενός iPhone 5 δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε».





Πηγή : imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου