Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Η θεά Αφροδίτη στο Λουτρό των Αέρηδων


Έκθεση για την θεά Αφροδίτη - Εικαστικά
Έργο της Ερατώς Χατζησάββα «Αναφορά στον Botticelli», 2012, Μικτά μέσα.



Περισσότεροι από 50 έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, εμπνεόμενοι από το μύθο της θεάς Αφροδίτης, καταθέτουν τις δημιουργίες τους στην έκθεση με θέμα «Αφροδίτη 2012: Ιεροί και Βέβηλοι Καθαρμοί», που πραγματοποιείται στο Λουτρό των Αέρηδων, παράρτημα του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης [Κυρρήστου 8, Πλάκα].

Η εικαστική έκθεση, που υπάρχει ήδη στο Λουτρό των Αέρηδων και θα διαρκέσει ως τις 30 Απριλίου, εμπλουτίζεται με λογοτεχνία, καθώς κείμενα σχετικής θεματολογίας διαβάζονται τις Κυριακές, από τους ίδιους τους συγγραφείς.
Την αρχή κάνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ο Νάνος Βαλαωρίτης και ακολουθούν ο Μάνος Ελευθερίου, ο Βασίλης Βασιλικός, η Ιωάννα Καρατζαφέρη, η Λένα Διβάνη, ο Γιάννης Ξανθούλης, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ κ.ά..
Επίσης, κάθε Σάββατο έλληνες μουσικοί, συνθέτες και ερμηνευτές προσεγγίζουν με μελωδίες και στίχους τον έρωτα, την αγάπη, το χωρισμό και τον πόνο και θα ακουστούν από ρεμπέτικα και ηπειρώτικα μέχρι αμερικανικά μπλουζ και πορτογαλικά fados.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις και χορευτικά δρώμενα, ενώ στην Ταινιοθήκη Ελλάδος θα προβληθούν οι ταινίες «Τρωάδες» του Μιχάλη Κακογιάννη, «Μικρές Αφροδίτες» του Νίκου Κούνδουρου, «Δάφνις και Χλόη» του Ορέστη Λάσκου, «Τα φτερά του έρωτα» του Βιμ Βέντερς και «Περιφρόνηση» του Ζακ Λικ Γκοντάρ.

Μετεγκατάσταση του Μουσείου στο τέλος του 2015

Λουτρό των αέρηδων
Το Λουτρό των αέρηδων
«Ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης, που παρουσιάζει τον νεότερο ελληνικό πολιτισμό, θα συντελεστεί και με τη μετεγκατάστασή του στο οικοδομικό τετράγωνο Άρεως, Ανδριανού, Κλάδου και Βρυσακίου, η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015» ανέφερε μεταξύ άλλων η διευθύντρια του Μουσείου, Έλενα Μελίδη, στην παρουσίαση των εκδηλώσεων στο Λουτρό των Αέρηδων.
Το έργο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει κόστος 13 εκατομμύρια ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και στο τέλος του μήνα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εργολαβία.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://aphrodite-project.eu/gr .




Πηγή : naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου