Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Πέρασε η τροπολογία για τους ιεροδιδασκάλους


Με την τροπολογία εξασφαλίζεται η μισθοδοσία των 240 ιεροδιδασκάλων
Δεκτή έγινε τελικά, παρά τις αντιδράσεις των μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο η τροπολογία για το θέμα των ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, που μπορεί να συμβάλει στην οικονομική και πολιτική απεξάρτηση των θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και προωθεί την ισότιμη μεταχείριση των μειονοτικών μαθητών στα δημόσια σχολεία.
Με την τροπολογία εξασφαλίζεται η μισθοδοσία των 240 ιεροδιδασκάλων
Οι ιεροδιδάσκαλοι, σύμφωνα με την τροπολογία, πέραν της διδασκαλίας του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης θα έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν το Κοράνι και σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μαθητές-μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών.
Με την τροπολογία εξασφαλίζεται η μισθοδοσία των 240 ιεροδιδασκάλων που έχουν προβλεφθεί με τον νόμο του 2007 και συγχρόνως ενισχύεται η δημόσια εκπαίδευση έναντι της διαχωριστικής μειονοτικής εκπαίδευσης που εμποδίζει τα παιδιά της μειονότητας να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική και οικονομική ζωή.
Βαρύ κλίμα
Η αποδοχή της τροπολογίας έγινε μέσα στο βαρύ κλίμα που προκάλεσαν όχι μόνο οι αντεγκλήσεις μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που την είχαν υπογράψει και εκείνων που με διαφορετικό σκεπτικό την απέρριπταν, αλλά κυρίως οι ρατσιστικού περιεχομένου απαράδεκτες αναφορές βουλευτών της Χρυσής Αυγής εναντίον του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμάν, με αφορμή τη φωτογράφησή του σε εκδήλωση στην Προύσα υπό τη σημαία της «ανεξάρτητης Θράκης».
Ο Α. Χατζηοσμάν πάντως, θεολόγος και ο ίδιος, δήλωσε ότι η τροπολογία «θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά» και εξέφρασε απορία για το «ποιος επιδιώκει να δημιουργήσει εντάσεις στην περιοχή».





Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου