Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Honda NSX Concept: Λίγο πριν την παραγωγή το νέο supercar της Honda!


Honda NSX Concept: Λίγο πριν την παραγωγή το νέο supercar της Honda!
Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Β. Αμερικής NAIAS παρουσίασε η Honda (Acura) τον προπομπό του νέου της supercar, το NSX. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο βρίσκεται ένα στάδιο πριν το μοντέλο παραγωγής, κάτι που σημαίνει ότι το τελευταίο δε θα διαφέρει και πολύ σχεδιαστικά. Το νέο NSX Concept θα παρουσιαστεί στο περίπτερο της Honda στο Σαλόνι της Γενεύης 2013 το Μάρτιο.

Το NSX Concept εκφράζει ξεκάθαρα τα στοιχεία ενός supercar τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και από μεριάς αναλογιών αμαξώματος.Το ιδιαίτερα χαμηλό ρύγχος με τα λεπτά φωτιστικά σώματα σε σχήμα λεπίδας καθώς και οι μαγάλες εισαγωγές στα άκρα του προφυλακτήρα χαρίζουν μια άκρως επιθετική όψη ενώ το σφηνοειδές προφίλ του με τις δυναμικές γραμμές και το πίσω τμήμα με τα hi-tech φωτιστικά σώματα και τον ειδικά διαμορφωμένο διαχύτη υπογραμμίζουν τον άκρως σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι διαστάσεις του θα είναι 4.330 mm μήκος, 1.895 mm πλάτος. 1.160 mm ύψος, ενώ το μεταξόνιο θα είναι στα 2.575 mm. Οι εμπρός ζάντες είναι 19 ιντσών και οι πίσω 20, ενώ αντίστοιχα τα ελαστικά είναι διαστάσεων 255/35 και 275/30 πίσω.

Η ειδιεταιρότητα αυτής της καθαρόαιμης σπορ κατασκευής συνεχίζεται και στο μαχητικό εσωτερικό του NSX. Χυτές γραμμές, hi-tech στοιχεία (ψηφιακός πίνακας οργάνων ''Simple Sports Interface'' και οθόνη αφής πολυμέσων) καθώς και προσεγμένα υλικά (σουέτ δέρμα και ανθρακόνημα) συνθέτουν το εξίσου εντυπωσιακό σύνολο της καμπίνας. Σύμφωνα μάλιστα με τους Ιάπωνες, στο εσωτερικό του NSX η θέση οδήγησης είναι άριστη - ως οφείλει σε αυτοκίνητο του είδους - ενώ εξαιρετική είναι και η ορατότητα (πράγμα δύσκολο για τέτοιου είδους όχημα).Παραμένοντας πιστοί στο πνεύμα του πρώτου NSX, οι σχεδιαστές της Honda προσπάθησαν να πετύχουν τη βέλτιστη επικοινωνία/συνεργασία μεταξύ ανθρώπου/μηχανής.

Το NSX στοχεύοντας να προσφέρει μία νέα εμπειρία στα supercars που συνδυάζει δυναμικές ικανότητες με προηγμένες περιβαλλοντικές επιδόσεις, θα αντλεί ισχύ από ένα V6 κινητήρα άμεσου ψεκασμού τοποθετημένο στο κέντρο σε συνδυασμό με το σύστημα Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) της Honda.
Ο V6 κινητήρας θα είναι τεχνολογίας VTEC άμεσου ψεκασμού και χωρητικότητας 3,5 λίτρων η ισχύς του θα πηγαίνει στους πίσω τροχούς, ενώ θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένοι στους δύο εμπρός τροχούς. Φυσικά μιλάμε για τετρακίνητο όχημα με τη συνολική ισχύ να αγγίζει τους 400 ίππους, ενώ το κλασικό 0-100 km/h θα πραγματοποιείται σε λιγότερο από 5 sec. Ο συνδυασμός του υβριδικού συστήματος θα γίνεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το νέο NSX εξελίσσεται από μία παγκόσμια ομάδα R&D της οποίας προΐστανται σχεδιαστές και μηχανικοί της Honda R&D Americas, Inc. με έδρα στο Los Angeles, την California, και το Raymond, Ohio ενώ θα κατασκευάζεται σε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής στο κεντρικό Ohio.





Πηγή : sportdrive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου