Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς Μετρό το σαββατοκύριακο



Για το ενιαίο μισθολόγιο

Μεσοσταθμικά στον ΗΣΑΠ επέρχονται μειώσεις μισθών 25%, στο Μετρό 17% και στο Τραμ 9%
Τελευταία ενημέρωση:
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα, Σάββατο και την Κυριακή οι συρμοί του Μετρό μετά τη νέα απεργία που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (Σ.Ε.Λ.Μ.Α.), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Συνεδριάζει σήμερα το Συντονιστικό των εργαζομένων σε Μετρό, Ηλεκτρικο και Τραμ
Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις καθώς θεωρεί ότι η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό μπορεί να προχωρούν σε νέα απεργία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιών διαρκείας, ωστόσο το υπουργείο Μεταφορών δεν συζητά την εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο.
«Δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης για την κυβέρνηση. Έχει ψηφιστεί νόμος. Κατανοώ τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη απόφαση ότι, από το ενιαίο μισθολόγιο, δεν θα εξαιρεθεί καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», ανέφερε χθες ο υπουργός Μεταφορών.
Μεσοσταθμικά, για τους εργαζομένους του ΗΣΑΠ επέρχονται μειώσεις 25%, του Μετρό 17% και του Τραμ 9%.
Σήμερα, Σάββατο,συνεδριάζει το Συντονιστικό των εργαζομένων σε Ηλεκτρικό, Μετρό και Τραμ προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων στα μέσα σταθερής τροχιάς ενώ την ερχόμενη εβδομάδα σε τροχιά κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τον ΟΣΕ.






Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου